събота, 12 септември 2015 г.

ОРИЗОВА САЛАТА 2


продукти:

1 ч.ч.ориз;
1 бр.тиквичка;
2 бр.печени червени чушки;
3 скил.чесън;
1 вр.магданоз;
6-7 бр.маслини;

***марина за тиквичките:
(1 ч.л.сух копър+1 с.л.олио+1/3 ч.л.сол)

***дресинг:

1/2 лимон(сок);
5 с.л.зехтин;
сол;

В подсолена вода сваряваме ориза,водейки се по инструкциите на опаковката.
Тиквичката измиваме и нарязваме на средно дебели пръчици,които мариноваме със сместа от продуктите,изброени по-горе.Оставяме поне половин час да се отпуснат ароматите!
Вече отминал този половин час запичаме крехките тиквички на сух тиган и прибавяме в купата където вече ни чака пръхкия ориз,нарязаните  чесън,магданоз и печена чушка.Поръсваме и маслините.Объркваме салатата с дресинга и поднасяме





СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...