понеделник, 17 февруари 2014 г.

КАДАИФЕН ЩРУДЕЛ


продукти:

1/2 пак.пресен кадаиф;
3-4 бр.ябълки;
50-60 гр.стафиди;
2-3 с.л.олио;
2 с.л. канела;

***за сиропа:

1 1/2 ч.ч.захар;
1 1/2 ч.ч.прясно мляко;
50 гр.краве масло;

Обелваме и настъргваме ябълките.Объркваме ги с канелата и стафидите.
Сиропа приготвяме като всички продукти,които сме сипали в малка тенджерка,сложим на котлона до стапянето на захарта.Оставяме да се изстуди.
Захващаме се  с приготвянето на кадаифения щрудел.
Вземаме кадаиф,леко го пораздърпваме и в него поставяме с лъжица(или с пръсти)от плънката.Завиваме като сърма и поставяме в тавичка ,чието дъно предварително сме намазнили с растителното олио.така по този начин приготвяме и останалите десертчета,които при мен се получиха 8 бр..
Изпичаме на вентилатор при 160-170С до поризовяване.
Заливаме със студения млечен сироп и поднасяме след пълното абсорбиране на течността и изстиване.


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...