сряда, 28 януари 2015 г.

БОБ СЪС СУДЖУК



 продукти:

500 гр.бял и черен боб;
200-300 гр.суджук;
2 бр.моркови;
2 бр.зелени чушки;
1 стр.праз лук;
1 малка глава целина;
2 с.л.доматено пюре;
1 с.л.сух джоджен;
2 скил.чесън;
сол;
олио;
магданоз;

Сваряваме двата вида боб в малко подсолена вода(не се притеснявам от факта ,че са различни варивата,защото и белия и черния са взети от с.Смилян).
Леко запържваме суджука,нарязан на парченца,Изкарваме го и към неговата мазнинка добавяме и малко олио(зехтин).В олиото и малко водичка задушаваме ситно нарязаната чушка,моркови,праз и целина.Добавяме и доматената паста с накълцания чесън.
Кавардисваме боба,в който вече сме добавили и суджука.
Слагаме ястието на котлона да покъкри за 15-20 мин.,време в което да си взаимодействам всички съставки.Подправяме с джоджена.
Поднасяме с пресен магданоз...

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...