понеделник, 1 декември 2014 г.

ЛАПАД С ОРИЗ


 продукти:

200 гр.консерва от лапад
1 ч.ч. ориз;
1 гл.кромид лук;
1-2 бр.моркови;
2 с.л.сух джоджен;
черен пипер;
олио;
сол;

яйца;

Покриваме дъното на тенджерка с олито и когато се загрее сипваме наситнените лук и моркови,заедно с ориза.Завъртаме няколко пъти и прибавяме лапада.Посоляваме и след около 4 мин.дърпаме от огъня.Поръсваме с джоджен и пипер.
Изсипваме в тавичка и заливаме с 3 ч.ч.вода.Печем ястието на 180С и 5 мин. преди да изключим фурната правим с помощта на лъжица гнезда,в които чукваме определения от нас брой яйца.
Аз поднасям това ястие с чесново кисело мляко.



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...