неделя, 2 октомври 2016 г.

ПИЛЕШКО И ЛАПАД ВЪРХУ ЧУШКА КАНАПЕ


продукти:

2 пилешки пържоли от бут( с кожа);
200 гр.консерва лапад(3-4 вр.пресен);
100-150 мл.прясно мляко;
3-4 скил.чесън;
3 червени пиперки;
сол;

кашкавал;
магданоз;

Махаме кожата и я нарязваме на много дребни парченца,които запържваме до хрупкавост.Мазнинката ще ни е нужна за ястието,а чипсът е прекрасно мезе за биричка или бяло вино :) !
Пиперките почистваме,измиваме и нарязваме по дължина на половина.Запържваме в пилешката мазнина и от двете страни,след което преместваме в тавичката,подготвена за довършване на ястието.Посоляваме ги!
Месото оформяме на дребни късове.Запечатваме го скилидките чесън(обелени и притиснати с нож)за 5-6 мин.в мазнината в която преди минутки сме приготвили канапето.Посоляваме и заливаме с млякото.Похлувваме за десетина минутки.Махаме капака и добавяме лапада и запържването продължава до пълното абсорбиране на течността.Посоляваме отново ако има нужда...
Върху пиперките разпределяме сместа и запичаме за 10-15 минутки на 170-180С.Преди сервиране подреждаме и парченцата кашкавал да се разстопи.
Поръсваме с магданоз и сервираме превъзходната порция!
ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...