четвъртък, 1 август 2013 г.

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА С ПАТЛАДЖАН


продукти: (за около 18 бр.)

1 кг.картофи;
2 бр.средни патладжани;
1 гл.кромид;
2 бр.яйца;
1 ч.ч.натрошено сирене;
150 гр.пресен колбас(по желание);
1 с.л.зеленчукова подправка;
сол;
черен пипер;
магданоз;

В подсолена вода сваряваме добре измитите картофи(без да ги белим).
Патладжана измиваме,белим и нарязваме на кубчета.Осоляваме и оставяме за половин-един час да се поотцедят.
В силно загрято олио пържим патладжана.На края за кратко запътжваме и лука,нарязан на ситно.
Сварените картофки(заедно с люспата) намачкваме с ръчна преса(с ръка;вилица) и към тях прибавяме кубчетата патладжан ,наситнения пресен колбас(в случая сложих"Камчия")и кромида.Овкусяваме със зеленчуковата подправка,черния пипер и нарязания на дребно магданоз.Объркваме и омесваме много добре с двете яйца.

Оформяме с леко навлажнени ръце кюфтенцата и печем на сух тиган като внимаваме докато обръщаме,защото докато са топли са лесно чупливи.
Станаха прекрасни и различни кюфтенца ,така че Ви ги препоръчвам:)!

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...