четвъртък, 1 август 2013 г.

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА С ПАТЛАДЖАН


продукти: (за около 18 бр.)

1 кг.картофи;
2 бр.средни патладжани;
1 гл.кромид;
2 бр.яйца;
1 ч.ч.натрошено сирене;
150 гр.пресен колбас(по желание);
1 с.л.зеленчукова подправка;
сол;
черен пипер;
магданоз;

В подсолена вода сваряваме добре измитите картофи(без да ги белим).
Патладжана измиваме,белим и нарязваме на кубчета.Осоляваме и оставяме за половин-един час да се поотцедят.
В силно загрято олио пържим патладжана.На края за кратко запътжваме и лука,нарязан на ситно.
Сварените картофки(заедно с люспата) намачкваме с ръчна преса(с ръка;вилица) и към тях прибавяме кубчетата патладжан ,наситнения пресен колбас(в случая сложих"Камчия")и кромида.Овкусяваме със зеленчуковата подправка,черния пипер и нарязания на дребно магданоз.Объркваме и омесваме много добре с двете яйца.

Оформяме с леко навлажнени ръце кюфтенцата и печем на сух тиган като внимаваме докато обръщаме,защото докато са топли са лесно чупливи.
Станаха прекрасни и различни кюфтенца ,така че Ви ги препоръчвам:)!

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...