четвъртък, 10 януари 2013 г.

ШПЕКОВАН ВРАТ


продукти:

600-700 гр.свински врат /паприкован/без кост;
1 шепа стафиди;
3-4 скил.чесън;
1 морков/по-голям;
2 с.л.олио;


Шпековаме месото с парченцата морков,чесън и стафидките  от всички страни.
Пъхваме месото в плик за печене и го поливаме с олиото.

Завързваме плика и го надупчваме с игла от горната му страна.Печем като в тавичката сме сипали 1 ч.ч. вода.
Печенето се осъществява на 180С за около 1 ч. и 30 мин..




БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...