четвъртък, 10 януари 2013 г.

ШПЕКОВАН ВРАТ


продукти:

600-700 гр.свински врат /паприкован/без кост;
1 шепа стафиди;
3-4 скил.чесън;
1 морков/по-голям;
2 с.л.олио;


Шпековаме месото с парченцата морков,чесън и стафидките  от всички страни.
Пъхваме месото в плик за печене и го поливаме с олиото.

Завързваме плика и го надупчваме с игла от горната му страна.Печем като в тавичката сме сипали 1 ч.ч. вода.
Печенето се осъществява на 180С за около 1 ч. и 30 мин..




СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...