неделя, 3 август 2014 г.

ЧОРБАДЖИЙКИ С ДОМАТЕН СОС



продукти:

500-600 гр.чорбаджийски чушки;
олио за пържене;

****за соса:

500 мл.доматен сок;
1 гл.кромид;
3 скил.чесън;
1 вр.магданоз;
1 ч.л.сух босилек;
2 с.л.захар;
сол;

Чушките се измиват,подсушават и запържват.
В останалото олио от пърженето задушаваме за 1-2 мин.наситнените лук и чесън.Заливаме с доматения сок.прибавяме и ситно нарязаните магданозени дръжчици.Посоляваме със солта и захарта.
Оставяме соса да си къкри до сгъстяване.
Объркваме чушчиците със соса и поръсваме обилно с магданоз.
Охлаждаме преди поднасяне!


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...