неделя, 3 август 2014 г.

ЧОРБАДЖИЙКИ С ДОМАТЕН СОС



продукти:

500-600 гр.чорбаджийски чушки;
олио за пържене;

****за соса:

500 мл.доматен сок;
1 гл.кромид;
3 скил.чесън;
1 вр.магданоз;
1 ч.л.сух босилек;
2 с.л.захар;
сол;

Чушките се измиват,подсушават и запържват.
В останалото олио от пърженето задушаваме за 1-2 мин.наситнените лук и чесън.Заливаме с доматения сок.прибавяме и ситно нарязаните магданозени дръжчици.Посоляваме със солта и захарта.
Оставяме соса да си къкри до сгъстяване.
Объркваме чушчиците със соса и поръсваме обилно с магданоз.
Охлаждаме преди поднасяне!


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...