петък, 7 декември 2012 г.

ТЕРТИПЛИЙСКИ БУХТИ



продукти:

200 гр.кисело млеко;
2 бр.яйца;
50 гр.маслини /без костилка/;
100-150 гр.шунка;
1 ч.л.сода за хляб;
1 ч.л.самардала;
1 с.л.ронена чубрица;
брашно около 1 1/2 ч.ч.;


олио за пържене;

Погасяваме содата в киселото млеко и чукваме яйцата.Прибавяме нарязаната на кубчета шунка и нарязаните маслинки.Подправяме със самардалата и чубрицата и постепенно сипваме брашното/хубаво е тестото да е по-гъстичко,но да го сипваме с лъжица:))/.

Пържим бухтите с силно загрято олио като ги обръщаме от двете страни.
Отцеждаме ги върху кухненска хартия.
Поднасяме със сирене или крема сирене.

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...