неделя, 21 септември 2014 г.

МАГДАНОЗЕНА СУПА С КАЙМА И МАКАРОНИ




продукти:

100-150 гр.кайма;
1 гл.кромид лук;
3 вр.магданоз;
100 гр.макарони;
сол;
черен пипер;
олио;

***застройка:
1 ч.ч.кисело млеко;
1 бр.яйце;


В малко олио задушаваме ситно нарязания кромид и каймата.Разбъркваме от време на време до като каймата стане на изразени бучици(аз не ги раздробявам,оставям ги по-едри) и добавяме измития и нарязан магданоз.Посоляваме и правим 5-6 завъртания.Похлупваме тенджерката и след 5 мин. сипваме 1,200 л.вода(бульон).Когато заври изсипваме и макаронките.
Готовата супа се застройва  и поръсва с черен магданоз.



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...