петък, 26 септември 2014 г.

ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПОШИРАНИ ЯЙЦА


продукти:

500 гр.картофи;
1-2 бр.моркови;
1 ч.ч.грах(консерва);
1 ч.ч.пресно млеко;
1 с.л.зеленчукова подправка;
сол;

яйца;
магданоз;

В 1,500 л.вода сваряваме едро нарязаните картофки и целите моркови.подправили сме със зеленчуковата подправка.
Сварените морковчета се нарязват на кубчета,а картофките се намачкват във водата с ръчна преса(не трябва да са финно пасирани).Връщаме и морковите в тенджерката заедно с граха.Застройваме с млекото и оставяме на котлона супичката да поври за още 4-5 мин.
В отделен съд с вода пошираме яйцата като вяко яйце го счупваме в стреч фолио.Поръсваме със солчица и ситно нарязан магданоз.Пускаме пакетчетата във врящата вода за 7-8 мин..
Сервираме порцийката с яйцата,като тяхната бройка е по-ваш избор.



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...