събота, 20 септември 2014 г.

ЗЕЛЕНО СВИНСКО



продукти:

500 гр.свинска плешка;
1 глава кромид лук;
2-3 стиски киселец;
1-2 стиска тученица;
10 листа хрян;
5-6 стр.копър;
1 ч.ч.ориз;
4-5 бр.домати;
олио;
сол;
черен пипер;



Наситнения кромид задушаваме заедно с нарязаната (накъсана)тученица в малко олио.

Постепено след 4-5 мин.прибавяме и едро накълцаните киселец и хрян.Посоляваме и разбъркваме за още 7-8 мин.,след което пускаме и месните късчета като добавяме още малко мазнинка заедно с измития ориз.Когато се избистри ориза сипваме и доматените парченца.

Дърпаме от котлона след 3-4 разбърквания и подправяме с черен пипер и копър.
Изсипваме в тавичка и добавяме 3 ч.ч.вода.
Печем на 180С.
При поднасяме може да поръсите с настърган кашкавал.

Да Ви е сладко!



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...