сряда, 21 януари 2015 г.

СВИНСКИ ВРАТ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И КАРТОФ

продукти:

600 гр.свински врат(без кост);
1 кг.картофи;
800 гр.зелен фасул(консерва);
2 гл.кромид лук;
сол;
ронена чубрица;
олио;

Това е най-лесното ястие........
Обелваме и нарязваме картофките на едри резени.Изсипваме ги в тавичка или в глинен съд.Към тях прибавяме лучените полумесеци,зеления фасул и вратните пържолки.Посоляваме и подправяме с чубричката.Поливаме с малко олио и заливаме с 2 ч.ч.вода.Похлупваме съда и печем на 170С за около час и половина-два.
Добър апетит!


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...