вторник, 9 юни 2015 г.

ПИЛЕШКИ КЮФТЕТА С ТИКВИЧКИ


продукти:

600 гр.пилешко филе;
 2 бр.моркови;
1/2 гл.червен кромид;
1 бр.тиквичка;
2 скил.чесън;
2 с.л.пармезан;
2 бр.яйца;
черен пипер;
сол;

олио за оформянето;

Тази рецепта е от графа"бързи и вкусни".
В блендера смиламе месото и зеленчука.
Получената месно-зеленчукова кайма овкусяваме и омесваме с яйцата и пармезана.
Прибираме съда в хладилник най-малко за два часа.
Оформяме кюфтетата с намазнени ръце и печем на грил тиган или на барбекю.
Поднасяме с любим сос и свежа салата:)



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...