вторник, 9 юни 2015 г.

ПИЛЕШКИ КЮФТЕТА С ТИКВИЧКИ


продукти:

600 гр.пилешко филе;
 2 бр.моркови;
1/2 гл.червен кромид;
1 бр.тиквичка;
2 скил.чесън;
2 с.л.пармезан;
2 бр.яйца;
черен пипер;
сол;

олио за оформянето;

Тази рецепта е от графа"бързи и вкусни".
В блендера смиламе месото и зеленчука.
Получената месно-зеленчукова кайма овкусяваме и омесваме с яйцата и пармезана.
Прибираме съда в хладилник най-малко за два часа.
Оформяме кюфтетата с намазнени ръце и печем на грил тиган или на барбекю.
Поднасяме с любим сос и свежа салата:)



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...