четвъртък, 7 август 2014 г.

ТИКВИЧКИ С ЧЕСНОВ СОС




продукти:

4-5 бр.тиквички;
4 с.л.кисело млеко;
1 с.л.лека майонеза;
6 скил.чесън;
1 ч.л.горчица;
сол;

олио за пържене;

магданоз за овкусяване;

Измиваме тиквичките и ги нарязваме на кубчета.
В силно загрято олио пържин тиквичките.Отцеждаме зеленчука върху кухненска хартия и посоляваме.
Поливаме със сместа от кисело млеко,майонеза,горчица и счукани чеснови скилидки.
Поръсваме със свежия магданоз и прибираме на хладничко в хладилника поне за 2-3 часа.




БЪРКАНИ ЯЙЦА ЗА ГЛАДНИЦИ :) с пилешки воденички




продукти:

6 бр.яйца;
500 гр.пилешки воденички;
50 гр.пушен кашкавал;
1/2 средна гл.кромид;
4-5 с.л.олио;
1 с.л.краве масло;

1 дафинов лист;
2-3 бахара;
сол;
лют червен пипер(едро смлян);
магданоз;

Воденичките(почистени и измити)сваряваме в подсолена вода и ароматизирана с дафиновия лист и бахара.Вече сварени ги изцеждаме от течността.
Слагаме да загреем мазнинката в тигана заедно със ситно нарязания лук.Когато започне в тиганчето да се чува приятно цвърчене прибавяме и воденичките.След 2-3 мин.чукваме и яйцата.Посоляваме и бъркаме до готовност.
Върху горещото ястие разпределяме филийките пушен кашкавал,поръсваме с магданоза и пипера(по желание).
Може да сервираме индивидуални порции,но кой би устоял на един уханен и изобилстващ тиган по средата на масата?!:)))))))



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...