петък, 8 март 2013 г.

СВИНСКО С БАМЯ


продукти:

500 гр.свинско месо;
500 гр.бамя(замразена);
2-3 бр.картофи;
1 бр.зелена чушка;
1 гл.кромид;
2 бр.домати от консерва(белени);
3-4 скил.чесън;
1 каф.ч.олио;
сол;
сух джоджен;
магданоз;

В загрятото олио запържваме свинското,нарязано на средни парченца при затворен капак на ренджерата като разбъркваме.
Прибавяме полумесеците кромид,обелените скилидки чесън,едро нарязаните картофи и чушка.Посоляваме и прибавяме бамята.Сипваме вода с 3-4 пръста над съставките.Готвим ястието под капак,до като картофът поомекне.Прибавяме нарязаните домати и ако течността е поизвряла сипваме още малко вода ,чието ниво трябва да е равно на нивото на продуктите.
Готвенето продължава до готовност на слаб огън.
Поръсваме с джоджен и пресен магданоз.

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...