събота, 20 юни 2015 г.

КОНКИЛЬОНИ С МЕСНА ПЛЪНКА


Конкильони се нарича пастата с форма на големи мидени черупки.Прекрасни макарони,които дават възможност на фантазията ни да се вихри на воля:)............

продукти:

300 гр.тестени миди;

****плънка:
300 гр.телешка кайма;
300 гр.свинска кайма;
5 скил.чесън;
сол и черен пипер;
зехтин;

*****доматен сос:
2 бур.белени домати;
1 бр.морков;
1 гл.кромид лук;
2 скил.чесън;
2 с.л.захар(равни);
сол;
босилек;

настърган кашкавал;

Пасираме доматите и заедно с наситнените лук,морков  и чесън заедно с останалите продукти слагаме в удобна тенджерка и на тих огън оставяме да изври течността и разбърквайки да получим прекрасен доматен сос "на мазнинка".
Загряваме зехтина,с който сме покрили дъното на тиганчето и добавяме двата вида мляно месо и накълцания чесън.разбъркваме за да раздробим и запържим месото.Посоляваме с подправките и оставяме готовата плънка да поизстине......
През това време пълним тенджерка с вода която оставяме да заври и когато това се случи пискаме една по една мидите за 2-3 мин.Прецеждаме и обливаме със студена вода.
Сосът изсипваме в тавичка и в него подреждаме вече напълнените с кайма макарони.Поръсваме с кашкавал и запичаме за 10-15-20 мин.
Поднасяме с хубаво бяло вино.......






СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...