вторник, 20 ноември 2012 г.

МАКСИ ПЪРЖОЛА от свински бут



продукти:

800 гр.свински бут/шайба от бута с кокалче/;

3 скил.чесън;
1 суха чушка/люта/не е задължителна;
2 с.л.олио;
4-5 с.л.лимонов сок;
сол;
черен пипер;



Шпековаме месото с нарязаните чеснови скилидки.Посоляваме със сол и черен пипер.Поливаме с лимоновия сок и олиото месото и от двете страни.Поръсваме с наронената суха люта чушка/по желание/.Прибирамев хладилника най-малко за 3-4 часа.

Приготвянето е от лесно,по лесно-печем на сух тефлонов/керамичен/тиган:))
Прекрасна пържола:сочна и ароматна!
Да Ви е вкусно!

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...