неделя, 7 септември 2014 г.

МУСАКА С ПЕЧУРКА И КАЙМА



продукти:

1 кг.кълцана кайма;
1,300 кг.картофи;
200 гр.домати;
200 гр.гъби(кралски печурки);
1 гл.кромид лук;
сол;
ронена чубрица;
черен пипер;
червен пипер;
олио;

***заливка:
1 коф.кисело млеко;
3 бр.яйца;
2 с.л.брашно;
1/2 каф.л.сода за хляб;
сол;
Нарязваме обелените шапчици(пънчетата нарязваме и изсушаваме за зор-за ман:)) на гъбите и лука на дребно .
Картофките също нарязваме на кубчета.
В удобна,дълбока тавичка сипваме наситнените зеленчуци.Прибавяме каймата и добре узрелите домати,които може да са нарязани или настъргани(както пожелаем).Подправяме със сол,черен пипер,ронена чубрица и червен пипер.

Сипваме вода и с ръка хубаво намачкваме.
Сипваме на око олио(не много!).
Печем на 170-180С.Когато течността изври и остане на мазнинка при всички случаи ястието е готово да се залее.

Приготвяме заливката като содата я изгасяме в киселото млеко.Прибавяме яйцата,солта и брашното.
Изсипваме и разпределяме по цялата мусака и отново пъхваме тавата във фурната ,за да получим хубав и съблазнителен загар на ястието:)!



ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...