сряда, 7 януари 2015 г.

ЧУШКИ С БОБ



продукти:

8-9 бр.средни чушки за пълнене;
400-500 гр.стар боб;
2 стр.селъри(2-3 стр.кервиз);
2 бр.моркови;
1 стр.праз;
1 буркан белени домати ;
сух джоджен;
сол;

брашно за "капаче";
300 мл.доматен сок;
олио;

В подсолена вода сваряваме стария фасул.Отцеждаме и оставяме да изстине.
Филмираме с олио тиганчето и когато загрее мазнината пускаме кубчетата морков и ситно нарязания праз.Разбъркваме и след 4-5 мин. прибавяме ситно нарязаните домати,а след тях парченцата от половината селъри.Когато доматите поизврят Изсипваме и бобчето.Поръсваме с ароматния джоджен,намаляме температурата и оставяме да си къкри до пълното абсорбиране на течността.

Пълним чушките с боба.поръсваме с брашно отворчетата и поставяме в съда за печене.Поливаме с доматения сок ,олио и поръсваме с останалата целина.Похлупваме и печем до готовност.
Да Ви е сладко!

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...