понеделник, 5 декември 2011 г.

ПЪЛНЕНИ ЯЙЦА

продукти:

6 бр.яйца;
2 стр.пресен кромид;
3-4 с.л.кисело млеко;
магданоз;
1 к.л.сол;
1к.л.лют червен пипер;

Сваряваме яйцата за 6 мин.сот завирането на водата.Оставяме ги да изстинат.Обелваме и ги разполовяваме по дължина.
Отделяме жълтъка в купичка.Към него прибавяме киселото млеко,наситнения пресен лук,подправките и разбъркваме сместа.

С нея пълним / или с лъжичка или с шприц/ белтъчните лодки и поднасяме.

ПИЛЕШКИ КЮФТЕТА С ГЪБИ

продукти:за около 18-20 броя

1 пиле около 1,600 кг.;
150 гр.бланширани гъби;
3 бр. яйца;
1 гл.кромид-лук;
80-100 мл. олио;
1 ч.л.кимион;
1 ч.л.черен пипер;
2 ч.л.сол ;
магданоз;

В подсолена вода сваряваме пилето.Изчакваме да се охлади ,махаме кожата и обезкостяваме месото.Чистото месце се нарязва и се слага в съда,в който ще омесим пилешката кайма.Прибавяме нарязания на ситно лук,гъбите,подправките и половината от количеството олио.Към сместа се включват и яйцата.Омесваме добре и оставяме за около 2 часа в хладилника.

Другата част от олиото се слага в малка купичка.От каймата оформяме средни кюфтета , които омазняваме с помоща на пръсти и печем на предварително загрят оребрен тиган.

Тъй като кюфтенцата за по-сухички/но пък страшно вкусни и ароматни/ може да ги поднесем с подходящо сосче.

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...