петък, 31 януари 2014 г.

КЪПИНОВО КИСЕЛО МЛЯКО

Публикувам тази рецепта,не за да ви изненадам,а за да ви подсетя за него:).
Този десерт е много елементарен за приготвяне,но пък е прекрасен завършек на приятелска среща .......В топлите летни дни десертът е чудесен с пресни плодове(череши,праскови,вишни,кайсии....),а в мразовитите спокойно може да включим плодове от компот или от сладката ни.


продукти:

400 гр.кисело мляко 2 %;
125 гр.къпиново сладко;
1 пак.желатин;

орехи;

Всички продукти трябва да са на стайна температура.
Накисваме желатина в 3-4 с.л.студена вода.
Объркваме,не много отревисто,киселото мляко и прекрасното домашно сладко.
Набъбналия желатин разстапяме на водна баня и ги изсипваме в кисело мляко на тънка струйка.
Разпределяме десерта в чашки и прибираме за около 2 часа в хладилник.
Поднасяме като поръсим със счукани орехови ядки.

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...