сряда, 8 февруари 2012 г.

ЕГИПЕТСКА СУПА



продукти:


100 гр.леща;
1 м. глава кромид;
3 бр.домат ;
100 гр. глава целина;
50 мл.течна сметана;
1/2 вр.магданоз;
7-8 с.л.олио;
2 ч.л.сол;
1/2 зеленчуков бульон;
1 ч.л.кимион;


С  2 литра вода заливаме почистената леща,наситнените лук,целина и дръжките на магданоза.Прибавяме и нарязаните на дребно домати.Овкусяваме с бульона,солта и кимиона.Когато зеленчуците и лещата са готови ,пускаме и олиото.Застройваме със сметаната.
Поднасяме с поръсен магданоз!
Кулинарните цветове от света на Или ме наградиха с проявен интерес :)Най-голямата награда ще бъде положителния отзвук от вкуса на супата.....Благодаря ти Или !




ГРИС СУПА



продукти:


100 гр.сирене/бяло саламурено/;
40 гр.масло;
1/2 стрък праз;
60 гр. грис;
2 бр.гъбен бульон;
1 ч.л.черен пипер;
1 ч.л.сол;
50 мл.течна сметана;

магданоз;

Слагаме масълцето да се разстопи в тенджерката в която ще приготвяме супата.Прибавяме нарязания праз и го задушаваме в маслото за 4-5 минутки.Сипваме 2 литра вода , пускаме бульончетата и солта.Когато водата заври прибавяме гриса.Оставяме да поври 5-10 минути и пускаме едро нароненото сирене,подправяме с черното пиперче и застройваме със сметаната.Изключваме котлона :)
Поднасяме ароматната и вкусна супа с наситнен магданоз.........много добре се получава и ако към зелената подправка прибавим и щипка -две едро смляна люта чушчица!
Да Ви е сладко!


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...