сряда, 11 юли 2018 г.

КЬОПООЛУ(дърпано)


продукти:

2 патладжана;4 червени чушки(Капия);1 домат;1/2 гл.чесън;магданоз;зехтин;сол

Приготвяме кьопоолуто по следния начин:

Изпичаме и обелваме патладжана,чушките и 5-6 скил.от чесъна.
Грубо ги намачкваме в съд ,удобен за целта.Добавяме обеления и нарязан на кубчета домат.
Посоляваме и овкусяваме със счукания чесън и зехтина.
Поднасяме с магданоз!

КЕЙК "ИЗИ" със зелени смокини и праскови


продукти:

3 яйца;1 ч.ч.захар,1 бакпулвер,1 1/2 ч.ч.брашно;2 ванилии;2-3 зелени смокини от сладко;1/2 праскова;

сос:

1 ч.ч.вода,2/3 ч.ч.захар,60-70 гр.краве масло;5 с.л.какао


Приготвяме кейка по следния,лесен начин:

Към 3-те яйца добавяме захарта и бакпулвера.Хубаво разбиваме и подправяме с ванилията.Към сместа прибавяме нарязаната праскова и смокините ,а брашното приобщаваме с плавни движения......Изсипваме сместа във форма,предварително покрита с хартия за печене.
Печем в затоплена фурна на 150С до суха клечка.

Сиропа се приготвя лесно,просто всички продукти се слагат в касерола и се сваряват.
Студения кейк надупчваме тук-там с дървено шишче или върха на остър нож и поливаме със соса.Ако всичкия сос не е поет от кейка го прехвърлете в удобен съд за допълнително гарниране!




БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...