вторник, 15 ноември 2016 г.

ПРАЗОВИ "АСПЕРЖИ" С МАСЛИНИ



необходими продукти:

3-4 стр.праз лук;
800 гр.белени домати (консерва);
1 ч.ч.черни маслини;
2-3 кисели краставички;
1/2 ч.ч.нарязана глава целина;
1/2 ч.ч.нарязани стръкове целина;
1 ч.л.сол;
2 с.л.захар;
зехтин/олио;
щипка черен пипер;

магданоз за поръска;


Празът се почиства и се нарязва на "аспержи"с дължина 7-8 см..
Загряваме мазнината и в нея запържваме за кратко праза.
В същата мазнина изсипваме нарязаните домати,кервиза и овкусяваме с подправките.
След като доматеният сос значително е намалил количеството си заливаме с него праза,нареден в удобна тавичка.
Разполовяваме краставичките и ги разпределяме заедно с маслините около праза.
Запичаме ги за 20-25 мин.и сервираме с поръска от магданоз.
Да Ви е сладко!
Това ястие не стига че е вкусно,ами е прекрасно за настъпилите от днес коледни пости!




БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...