понеделник, 16 юли 2012 г.

РЕДЕНО С ПАТЛАДЖАН

Вече изгубих информацията кой е първоизточник на тази идея за редене на патладжан и мляно месо,но който и да е той му БЛАГОДАРЯ!!!!!!
С леки козметични:))промени ето и моят вариант:


продукти:

4 бр.патладжан;
250 гр.телешка кайма;
500 гр.смес кайма;
200 гр.сирене;
1 ч.л.сол;
1 ч.л.зеленчукова подправка;
1 ч.л.черен пипер;
1 ч.л.кимион;
1 с.л.ронена чубрица;
150 мл.олио;


сос:
1 кг.домати;
1 гл.лук;
1 гл.чесън;
1 люта чушка;
1 шепа пресен босилек;
1 с.л.захар;
1 ч.л.сол;
олио около 50 мл.;
щипка черен пипер;


Започваме с приготвянето на соса:
Настъргваме доматите.Прибавяме обелените скилидки чесън и нарязаният на дребно лук.Наситняваме лютото чушле като предварително сме махнали семките.Накъсваме босилека,подправяме с подправките,поливаме с олиото и слагаме тенджерката на котлона.Оставяме соса на тих огън да се сготви/да остане на мазнинка:))/.

Приготвяме патладжана по следният начин:
Обелваме патладжана и нарязваме на кръгчета с дебелина 1-1,5 см..Посоляваме резените.
Омесваме каймата със солта,черният пипер,чубрицата,кимиона,зеленчуковата подправка.
Започваме реденето:патладжан,кайма,патладжан,резен сирене,патладжан,кайма,патладжан,сирене..........

Подреждаме в тавичка.Политваме с мазнинката и с 1 ч.ч.вода.Покриваме с фолио и печем на 180С.Когато е готово ястието отмятаме фолиото и леко запичаме:))

Поднасяме патладжана като поливаме със сосчето.
Да Ви е сладко!


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...