петък, 13 септември 2013 г.

НЕЖЕН ТАРТ С КРУШИ


продукти:

250-300 гр.оризово брашно;
130-140 гр.краве масло;
2 белтъка;
2 щипки сол;

4 бр.круши.
домашен мармалад от сливи и круши(фин);

Оставяме да омекне маслото и съвместно с оризовото брашно,белтъците и солта омесваме меко тесто.С ръце разстиламе тестото в силиконова форма за тарта като оформяме и борд.
Разнасяме на тестото мармалад, за който не определям количеството,просто трябва да е повечко или около 0.5 см. дебелина.Върху сладкото подреждаме почистените и нарязани круши според настроението си и печем на 170С за 30-40 мин.
Тъй като  тестото на сладкиша е много фин и ронлив аз не изкарах тартата от формата.

Прекрасен десерт,който се хареса на всички,които го опитаха и на тези,които не го опитаха:)...ето и доказателство:)))

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...