понеделник, 4 август 2014 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С ПАТЛАДЖАН


продукти:

1 бр.патладжан;
500 гр.пилешки дробчета;
1 гл.кромид-лук;
3-4 бр.чорбаджийски чушки(1 бр."Севрия");
1/2 ч.ч.ориз;
1/3 ч.ч.фиде;
1 скил.чесън;
3-4 бахарчета;
олио;
сол;
черен пипер;
магданоз;

Пилешките дробчета се измиват и сваряват в подсолена вода с бахарчетата.Отцеждаме ги.
Патладжанът се обелва,нарязва на кубчета и се посолява.Отцеждаме черната му вода и го запържваме заедно с едро нарязаните чушки и лук.
Прибавяме ориза и фидето.Позапържваме за около 4 мин.и прибавяме дробчетата.

Пържим,разбърквайки още минутка-две,посоляваме и заливаме с 2 ч.ч. вода.намаляме температурата на котлона до пълно сготвяне.
Поднасяме със свеж,уханен магданоз и пресно смлян черен пипер.



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...