вторник, 19 юни 2012 г.

КАРТОФЕН КРОКЕТ С КОЛБАС на фурна



продукти:за около 23 бройки

1,500 кг.картофи;
100 гр.пресен колбас /по избор/;
1 бр.зелена чушка;
1 гл.кромид лук;
4 бр.яйца;
сол;
ронена чубрица;
черен пипер;
копър;
олио;

галета;


Сваряваме картофите в подсолена вода.
Изстиналия картоф се настъргва в удобна купа.Лукът рендосваме при картофа.Нарязваме зелената чушка,колбаса /аз използвах "Камчия"/ и копъра на ситно и ги прибавяме в купата.Посоляваме със сол,черен пипер.Поръсваме с чубрицата и прибавяме белтъците.


Омесваме картофената кайма и прибираме на хладно за 2-3 часа.
Оформяме крокетчетата и потапяме в разбитите жълтъци,после в галетата.Нареждаме в тавичка,покрита с хартия за печене.


Поливаме готовите крокети с олио и печем на 180С във фурната до порозовяване.
Поднасяме със сос по наш вкус!


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...