вторник, 19 юни 2012 г.

КАРТОФЕН КРОКЕТ С КОЛБАС на фурна



продукти:за около 23 бройки

1,500 кг.картофи;
100 гр.пресен колбас /по избор/;
1 бр.зелена чушка;
1 гл.кромид лук;
4 бр.яйца;
сол;
ронена чубрица;
черен пипер;
копър;
олио;

галета;


Сваряваме картофите в подсолена вода.
Изстиналия картоф се настъргва в удобна купа.Лукът рендосваме при картофа.Нарязваме зелената чушка,колбаса /аз използвах "Камчия"/ и копъра на ситно и ги прибавяме в купата.Посоляваме със сол,черен пипер.Поръсваме с чубрицата и прибавяме белтъците.


Омесваме картофената кайма и прибираме на хладно за 2-3 часа.
Оформяме крокетчетата и потапяме в разбитите жълтъци,после в галетата.Нареждаме в тавичка,покрита с хартия за печене.


Поливаме готовите крокети с олио и печем на 180С във фурната до порозовяване.
Поднасяме със сос по наш вкус!


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...