неделя, 16 септември 2012 г.

АРАБСКИ КУС КУС С ЦАРЕВИЦА

Не знам дали сте се докосвали до арабската кухня,аз лично от скоро открих арабския кус кус и цялото семейство останахме очаровани от прекрасния вкус.....Много фино усещане...Този кус кус на първо место е много лесен за приготвяне,на второ место дава възможности за много ефектни иновации и не на последно место е с прекрасен -лек вкус.Та,това мое "откритие"ми даде идея за даването на началото на нова рубрика в съдържанието на моята кулинарна книга:КУХНЯТА НА АРАБИЯ


продукти:

400 гр.арабски кус кус;
50 гр.масло;
500 мл.вода;
1/2 с.л. сол;

200 гр.царевица/консерва/замразена/;
1 сладка чушка;
1 морков;
1 малка гл.кромид;
30 мл.олио;
сол;

Слагаме водата в тенджерка,заедно с маслото и солта.Оставяме я да заври и с нея заливаме кус куса,който похлупваме,за да се задуши.
В тиган загряваме олиото.

Леко запържваме наситнения лук и морков,прибавяме ситно нарязаната чушка и след около 5 мин.изсипваме и царевицата/заедно с водата/.Оставяме на слаб огън течноста да изври,посоляваме с щипка-две сол и объркваме кус куса с зеленчука.
Сервираме!


БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...