сряда, 24 февруари 2016 г.

ВРАТНИ ПЪРЖОЛИ С БИРА И МЕД


продукти:

2 кг.вратни пържоли;
500 мл.бира;
100 мл.вода;
100 гр.краве масло;
5 с.л.мед;

сол;
пушен пипер;
кимион;

Объркваме подправките и с този ароматен микс овкусяваме вратните пържолки.
подреждаме ги  в тавичка или глинен съд.Оставяме в хладилника за 2-3 часа.
Разстваряме меда(ако не е течен)в бирата и водата и заливаме месото.Разпределяме кравето масло.Ако съдът в който готвим е тавичка покриваме с готварска  хартия (ако е гювеч слагаме капак)и печем за два -два часа и половина на 150С като през последните двайсетина минути сме махнали хартията.
Толкова са крехки..............


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...