петък, 18 юли 2014 г.

ПИЛЕШКА ДРОБ СЪРМА С ДОМАТ




продукти:

500 гр.пилешко месо(сварено);
200-250 гр.ориз;
1-2 бр.домати;
1 вр.пресен кромид лук;
100 мл.олио;
5-6 стр.пресен джоджен;
1 с.л.сух джоджен;
сол;
черен пипер;
кимион;

***заливка:
1 коф.кисело млеко;
2 бр.яйца;
сол;

В загрятото олио запържваме ситно нарязания кромид.Прибавяме дребните парченца домат и малко след него измития ориз.Посоляваме и поразбъркваме сместа за 3-4 мин.,след което сипваме в съда и накъсаното пилешко.Дърпаме от котлона и овкусяваме с двата вида джоджен.
изсипваме в тавичка и заливаме с вода в съотношение 1:3.
Печем на 170С до пълното извиране на водата,след което покриваме с млечно-яйчената смес.
Печенето продължава до покафеняването на заливката.


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...