четвъртък, 20 юни 2013 г.

ПОСТЕН ЗЕЛЕН ФАСУЛ

Няма домакиня,която да не знае как се готви зелен фасул,но пък реших да Ви запозная :) с моя начин "на сурово".Много лесна,здравословна и вкусена гозба.

продукти:

1 кг.зелен фасул;
1-2 гл.кромид;
1 гл.чесън;
2-3 бр.домат;
80-100мл.олио;
1 ч.л.червен пипер;
3-4 стр.джоджен;
сол;

магданоз;

Почистваме,измиваме и начупваме фасула(ако преценим,аз го обичам целичък:)).
Прибавяме в съда при фасула нарязания лук и целите скилидки(необелен чесън).

Сипваме мазнинката и прибавяме нарязаните(настърганите)добре узрели домати и накъсаните листенца джоден.Посоляваме и добавяме накълцаните дръжки на връзката магданоз.Сипваме 600-700 мл.вода ,похлупваме тенджерката и включваме котлона на средна температура-започваме готвенето.Изключваме котлона когато се уверим в сваряването на боба и ястието остане на мазнинка .
Поднасяме обилно поръсено ястието с пресен магданоз.

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...