сряда, 11 ноември 2015 г.

ПУДИНГ "ДВОЙНА ЯДКА"


продукти:

1 л. прясно мляко;
3-4 с.л.смлян шам фъстък;
3-4 сл.запечени орехови ядки;
6 с.л.оризово брашно;
6 с.л.бяло брашно;
1 ч,ч.захар;
20-30 гр,краве масло;
щипка сол;

Сипваме захарта,половината от двата вида брашно и слагаме тенджерката на котлона.Добавяме и нарязаните орехови ядки заедно с шам фъстъка и солта.Когато млечната смес заври посоляваме,пускаме парченцето масло и на тънка струйка добавяме останалото количество брашно,размито в малко студена вода.
Бъркаме до сгъстяване на пудинга.
Разсипваме в купички и гарнираме десерта според настроението си:)!
Да Ви е сладко!




СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...