понеделник, 12 септември 2016 г.

САЧ СЪС СВИНСКО

продукти:

300-400 гр.свинско месо;
1-2 бр.чушки;
1 бр.домат;
1 стр.праз лук;
чубрица;
олио;

2-3 с.л.лимонов сок;
2-3 с.л.соев сос;
1 ч.л. черен пипер;
1 скил.чесън;

магданоз;

Правим марина от счукания чесън,лимоновия сок,соевия сос и черния пипер с така получената смес заливаме месото,нарязано на средни парченаца.добавяме и малко солчица.Объркваме и оставяме за 10-15 мин.
Слагаме сачана на котлона(студен).Включваме ел.уреда и сипваме олиото в глинения съд.Когато мазнината е достатъчно загрята добавяме месото.Пърженето е малко по-продължително от пърженето в тиган,но пък си заслужава.Когато месото е готово добавяме парченцата праз,чушка и домат.отново посоляваме със сол и добавяме щипка-две чубрица.
След 7-8 мин.сервираме с пресен магданоз...
Да Ви е сладко!



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...