петък, 16 март 2012 г.

ШПРИЦ ВЕНЧЕТА



продукти:


1 яйце;
1 яйчен жълтък;
250 гр.краве масло;
6 с.л.пудра захар;
4 ч.ч.брашно;
1 бакпулвер;
1 ванилия;
1 щипка сол;
желирана розова сладкарска боя;

Мекото масло и пудрата захар разбиваме хубаво,за да получим гладък,пухкав крем.Прибавяме шипката сол и балпулвера и продължаваме с бъркането и постепенно включваме в сместа  ванилията и на върха на кафена лъжичка розова боя.Поетапно включваме и брашното.Получаваме меко тесто.
Оформяме на няколко цилиндъра тестото и шпроцоваме директно върху тавата.
Печем на 160 С .Първата партида се пече за около 15 мин,а следващите сладки за около 4-5 мин/фурната вече е топла:))/.
Това са едни дълготрайни и финни сладки,подходящи както за чай-така и за кафе,но най-вече за приятна компания с приятели!Да Ви е сладко:))

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...