вторник, 18 ноември 2014 г.

ТИКВЕН ЧИЙЗКЕЙК без печене



продукти:

***блат:

2 пак.бисквити"Роден край";
150 г.краве масло(меко);

***чийз ниво:

800 гр.заквасена сметана;
275 гр.извара;
10 с.л.пудра захар;
1 с.л.канела;
400 гр.задушена тиква;
20 гр.желатин;

***тиквено ниво:

300-400 гр.задушена тиква;
150 гр.кафява захар;
канела;

Тиквата задушаваме и оставяме да изстине.
Желатина накисваме в студена вода.
Натрошените бисквити объркваме с мекото масло на тесто.С ръка оформяме блата директно в тортения поднос,в който сме поставили ринг.
Сметаната,пудрата захар,канелата и изварата хубаво разбиваме с миксера.Прибавяме 2/3 от разтопения на водна баня желатин.Прибавяме тиквата нарязана на парченца.Внимателно с шпатула объркваме и оставяме в хладилника да се стяга.Изсипваме върху блата и пак прибираме на хладничко.
Когато се стегне покриваме с пасираната тиква,подсладена с кафявата захар и с прибавен 1/3 от желатина.
Когато започне желирането и на тиквата поръсваме с канелата.
Поднасяме най-малко след 2-3 часа.







БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...