петък, 19 декември 2014 г.

ЯБЪЛКОВА ТОРТА С БИСКВИТИ


продукти:

27 бр.какаови бисквити"Закуска";
1 кг.ябълки;
200 гр.заквасена сметана"Данон";
125 гр.крема сирене;
100 мл.подсладена течна сметана;
5 с.л.пудра захар;

канела;
шоколад;

Разбъркваме в удобна купа с дървена лъжица заквасената и течната сметана заедно с кремата сирене и пудрата захар.
Обелваме,почистваме и настъргваме ябълките.
Директно в подноса подреждаме първия ред бисквити.Разпределяме 1/3 от крема.Поръсваме с канела и 1/3 от ябълките.
Покриваме с втория бисквитен ред,който от своя страна покриваме с 2/3 от крема и ябълките.
Подреждаме и последните бисквити,Намазваме с останалия крем.Поръсваме отново с канела и ябълки.
Украсяваме с накълцания(настърган)шоколад и прибираме за 2-3 часа в хладилник преди да поднесем прекрасния десерт.



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...