събота, 25 февруари 2012 г.

СЛАДКО ПАЛАЧИНКОВО РУЛО



продукти:


250 мл.пресно млеко;
3 бр.яйца;
11 с.л.брашно /с връх/;
1 бакпулвер;
1 ванилия;
1 к.л.сол;
1 ч.л.захар;

100 гр.краве масло;
сладко/видът е по желание/;

Разбъркваме с помоща на миксер/и на ръка става,но миксерът прави на 100% гладка сместа:)/млекото,яйцата.........Правим смес,малкооооооо/с една идея :)/ по-гъста от палачинково тесто.
Загряваме фурната.В плитка,голяма и правоъгълна тава застиламе хартия и върху нея слагаме маслото.Пъхваме тавата във вече горещата фурна и изчакваме маслото да се разстопи /ще усетим кога е станало по уникалния аромат :)/.
Изсипваме сместа за рулото върху маслото.Оформяме и разстиламе тестото във вид на правоъгълник и връщаме във печката.Печем за 10-15 мин.на 150-180 градуса.
В единият край на готовия блат разпределяме от избраното сладко и с помоща на хартията навиваме рулото.
Много лесена и вкусна закуска ,а защо не и десерт!
Бон апети:)




ПЪРЖЕН СВИНСКИ ДРОБ



продукти:
1 кг.черен свински дроб;


продукти за марината:
100 мл.пресно млеко;
50 мл.соев сос;
1 с.л.сол;
5 ск.чесън;
3 с.л.зехтин;

продукти  за пържене:
брашно;
олио;

Нарязваме обелените скилидки чесън,поръсваме със солта и ги счукваме в хаванче.Приготвяме маринатата като разбъркаме млекото,соевия сос,счуканият чесън и зехтина.
Дробът нарязваме на парчета с дебелина 1-1,5 см.и го обливаме/объркваме/с ароматната марина.Оставяме в хладилника за 4-5 часа.
При пърженето олиото  в тигана трябва да е много добре загрято,а дробът е овалян в брашънце и леко поизтупан да падне излишното.
Много крехък и ароматен дроб се получава,затова Ви го препоръчвам!
Да Ви е вкусно,а пък гарнитурата е според желанието на всеки:),важна е компанията...

ВКУСНИТЕ ПИТКИ



продукти:


1 ч.ч.кисело млеко;
500-600 гр.брашно:
22 гр.мая;
6 с.л.зехтин;
1 с.л. сол;
1 ч.л.захар;

за поръска:

2 с.л.маково семе;
зехтин;
кашкавал;

Правим кладенче в брашното и в него изсипваме киселото млеко.Натрошаваме маята,прибавяме зехтина и овкусяваме с подправките/сол и захар/.Прибавяме вода при омесването,така че да получим меко и леко лепкаво тесто.Оставяме покритото тесто за 30 мин.да почине и да втаса.
Оформянето на питките става като намазняваме ръцете си със зехтин,късаме топче с големината на пинг-понг ,овалваме и поставяме в тава,покрита с хартия.
Подреждаме четери топчета близко едно до друго и в средата им поставяме по малко топченце-така питката заприличва на цветенце:).И така подготвяме необходимият ни брой хлебчета/ако тестото ни е в повече,остатъка прибираме в намаслен плик в хладилника/.
Поръсваме с маковото семе и по желание може да сложим парченце кашкавал в/у средното топченце.Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около15-20 минутки.
Когато изкараме готовите Вкусни питки ги намазваме с помоща на четка със зехтин.

МАСЛЕНИ, ОВЕСЕНИ БИСКВИТКИ С ЦВЕТЯ

състав:150гр.меко, краве масло;2 жълтъка; 100 гр.пудра захар;~150гр.фини,овесени ядки;~100гр.брашно;2с.л.пресно млеко(сметана) аранжира...