сряда, 23 април 2014 г.

ОТКРИТ ПАЙ С КРУШИ И ЧЕРЕШИ


продукти за тестото:

100 гр.краве масло;
2 бр.яйца;
5 с.л.захар;
50 гр.бадемово брашно;
100 гр.,бяло брашно;

***плънка:
2 круши;
1 ч.ч.череши(без костилки);
4 с.л.захар;
2 ванилии;

2 шепи сурови ядки(микс);

С мекото масло и  с останалите продукти омесваме тесто,което прибираме в хладилник за половин час.
измиваме ,почистваме от семките и нарязваме на резанчета крушите.Сипваме ги в тенджерка и заедно с черешките и захарта ги слагаме на котлона за десетина минутки(ако сметнем,че плодовете нямат течност сипваме 3-4 с.л.вода).Ако не е сезонът на черешите може да използвате замразени.
С ръка разстиламе тестото в пай-форма като издърпваме и бордче.
Изсипваме плънката и я разпределяме равномерно.Поръсваме с ядките и печем на 170С с вентилатор до порозовяване на блата.



ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...