сряда, 23 април 2014 г.

ОТКРИТ ПАЙ С КРУШИ И ЧЕРЕШИ


продукти за тестото:

100 гр.краве масло;
2 бр.яйца;
5 с.л.захар;
50 гр.бадемово брашно;
100 гр.,бяло брашно;

***плънка:
2 круши;
1 ч.ч.череши(без костилки);
4 с.л.захар;
2 ванилии;

2 шепи сурови ядки(микс);

С мекото масло и  с останалите продукти омесваме тесто,което прибираме в хладилник за половин час.
измиваме ,почистваме от семките и нарязваме на резанчета крушите.Сипваме ги в тенджерка и заедно с черешките и захарта ги слагаме на котлона за десетина минутки(ако сметнем,че плодовете нямат течност сипваме 3-4 с.л.вода).Ако не е сезонът на черешите може да използвате замразени.
С ръка разстиламе тестото в пай-форма като издърпваме и бордче.
Изсипваме плънката и я разпределяме равномерно.Поръсваме с ядките и печем на 170С с вентилатор до порозовяване на блата.



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...