сряда, 27 юни 2012 г.

СВИНСКО С ПОРТОКАЛ И МЕНТА



продукти:

800 гр.свинска плешка;
1 портокал;
1-2 стръка мента;
2-3 скилидки чесън;
2 с.л.горчица;
3 ч.л.сол;
6-7 с.л.олио;
черен пипер;

Нарязваме месото на хапки.Мариноваме свинската плешка със сока от портокал,олиото,солта,горчицата,накъсаната мента и нарязаните на едро скилидки чесън.
Объркваме и поставяме съда с маринованото месо в хладилник за 3-4 часа/колкото по-дълго,толкова по-добре/.
Отрязваме и поставяме в тавичка по-голямо парче хартия за печене,в което изсипваме месото/заедно с маринатата/,поръсваме с черен пипер и изсипваме 1 ч.ч.вода.Завързваме хартията като подарък с конец/топлоустойчев/.

Изсипваме в тавичката още 1 ч.ч.вода и печем на 160 С около 1 1/2 час.
Прекрасно ястие се получи.
Да Ви е сладко!

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...