четвъртък, 26 юли 2012 г.

КАПРИЗ С ПРАСКОВИ



продукти:

5 бр.яйца;
250 гр.краве масло;
250 гр.+ 9 с.л.захар;
4 с.л.кисело млеко;
3 1/2 ч.ч.брашно;
кората на 1 лимон;
1 бакпулвер;
3 бр.праскови;
1 с.л.какао;
1/2 ч.ч.филирани бадеми;
щипка сол;

Разбиваме жълтъците с маслото.Прибавяме киселото млеко,в което сме погасили бакпулвера.Сипваме към сместа 250 гр.захар и настърганата лимонова кора.Внимателно и постепенно сипваме и брашното.

Печем сместа във фурна на температура 180С.Готовността проверяваме с клечка за зъби...,а докато се пече разбиваме белтъците с щипка сол на гъст сняг.Постепенно ,лъжичка по лъжичка прибавяме останалите 9 с.л.захар,какаото.
Готовия,вече поизстинал блат покриваме с нарязаните на кубчета праскови и с какaово- белтъчния сняг.Поръсваме с бадемовите люспи и запичаме за кратко-да се стегне белтъкът.

Да Ви е сладко!


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...