събота, 2 август 2014 г.

ПИЛЕШКА СУПА ПО СРЕДИОЗЕМНОМОРСКИ


продукти:

200-300 гр.пилешко месо(по избор);
100 гр.макарони от твърда пшеница със спанак;
1 бр. тиквичка;
3 бр.чушки "Чорбаджийски";
1/2 гл.кромид лук;
2 бр.морков;
5-6 стр.кервиз;
сол;

***за гарниране:
кисело мляко;
черен пипер;

В 2 л.вода (подсолена)сваряваме месото,след което го накъсваме.В прекрасния бульон изсипваме кръгчетата морков и ситно нарязаните лук,кервиз и чушки.След петнайсетина-двайсетина минутки прибавяме пилешкото и тестените изделия.
Оставяме супата да поври още двайсет минутки и сервираме като към десетата бълбукваме и кубчетата тиквичка:).
Към порцията бихме могли да сервираме и кисело млеко и пиперче.....


ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...