четвъртък, 28 февруари 2013 г.

ВКУСНО МАСЛО


продукти:

250 гр.краве масло(меко);
2 глави кромид;
1/2 вр.копър;
2 с.л.олио(зехтин);

Полумесеците кромид карамелизираме в олиото.Трябва да се получи хубав карамелен загар:).
Когато лукът изстине напълно го прибавяме към мекото масло заедно с наситнения пресен и ароматен копър.
Изсипваме сместа върху домакинска хартия и завиваме на стегнато руло.
Прибираме в хладилник.
Това масло е прекрасно ако от него поставим парченце-две  върху препечена филийка или на пържолка пекната на сух тиган.....Прекрасно е!

КРЕМ СУПА С ТЕЛЕШКО


В рецептата за  "Телешко със сини сливи"обезкостих телешко месце,за да приготвя прекрасно ястие,но трябва да сме практични в тези трудни времена и затова реших да приготвя тази супа...........

продукти:

телешки кости:
3-4 бр.картофи;
2 бр.големи моркови:
1/2 вр.целина;
100 мл.течна сметана;
сол;

В херметическа тенджера сипваме 2 л.вода.Посоляваме и пускаме обелените цели моркови и картофи и стръковете целина.
В прекрасния бульон пасираме зеленчука,а от костите отделяме и накъсваме месото.
Овкусяваме със сметаната и прибавяме месото.
Поднасяме супата с лимон и наситнен магданоз.

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...