вторник, 10 юли 2012 г.

ТОРТА"ЦЕЛУВКА"



продукти:

за блата:

4 бр.белтък;
1 ч.ч.захар;
3-4 капки лимонов сок;
щипка сол;
щипка-две канела;
6 с.л.брашно;


за крема:

500 мл.пресно млеко;
150 гр.натурален шоколад;
20 гр.желатин;

за заливка:

200 мл.течна сметана;
2 с.л.какао;
50 гр.натурален шоколад;


Разбиваме белтъците заедно със солта на сняг.Постепенно прибавяме захарта,лимоновия сок и канелата.Лъжичка по лъжичка сипваме брашното.От полученото целувчено тесто печем два блата в тортена форма.Блатовете печем върху хартия на 130 С.

Слагаме щоколада в пресното млеко и поставяме за загрят котлон.

През това време сме накиснали в 50 мл.студена вода желатина и го разстапяме на водна баня.Когато шоколадът се размие в млекото сипваме на тънка струйка желатина.Прибираме крема за половин час в хладилник-да започне да се желира:))).

Във формата с падащо дъно поставяме първия целувчен блат,покриваме със започнали да се желира млечен крем и отгоре поставяме другият блат.
Заливката се приготвя като продуктите поставяме в тенджерка на котлона като разтапянето на шоколада става без да се налага завиране на сметаната.

Поливаме тортата и пъхваме за 1 час в хладилника.

Може да аранжирате с ядки тортата,но и без аранжиране е много вкусна:))

МАСЛЕНИ, ОВЕСЕНИ БИСКВИТКИ С ЦВЕТЯ

състав:150гр.меко, краве масло;2 жълтъка; 100 гр.пудра захар;~150гр.фини,овесени ядки;~100гр.брашно;2с.л.пресно млеко(сметана) аранжира...