вторник, 9 август 2016 г.

ПИКАНТНИ КУЛИ С КИНОА ,СВИНСКО И ЗЕЛЕНЧУК


продукти:(за 4 -5 порции)

1-2 бр.голям домат;
150 гр.свинско шарено месо(гърди без кост);
1 бр.морков;
1 бр.тиквичка;
1/2 ч.ч.киноа (смес:бяла и червена);
3-4 бр.люти чушлета;
1 гл.кромид лук;
2 скил.чесън;
1 бр.патладжан;
сол;

копър;
сламурено сирене(по желание);


Киноата я сваряваме в подсолена 1 ч.ч. вода.
В 2 с.л. олио запържваме ситно нарязаното месо.След като свинското е готово добавяме лука,моркова и чесъна,ситно нарязани.Допълваме и с разполовените люти чушлета и кубчетата тиквичка(необелена).След като се уверим ,че сме достигнали желаната готовност с необходимата хрупкавост на чушлетата,добавяме и киноата,Объркваме и дърпаме от котлона.
Патладжана нарязваме на по-дебели филийки,които запържваме в олио и отцеждаме върху салфетка.
Сервираме като върху дебела доматена филийка поставяме патладжан,а отгоре богатата киноа смес.Поръсваме със ситно нарязан копър,а при желание никак няма да сгрешите ако натрошите и малко сирене.....
Великолепно ястие!



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...