неделя, 14 юли 2013 г.

ПИЛЕШКО С ТОПЕНО СИРЕНЕ


продукти:

1 кг.пилешки пържоли(бут без кожа);
1-2 моркова;
2 гл.кромид лук;
2 тиквички;
500-600 гр.гъби"Печурки";
140 гр.натурално топено сирене;
30 мл.олио;
чеснов пипер;
сол;

В тавичка объркваме нарязаните на средни парченца пържолки,целите(измити)гъби,едро нарязаните моркови,тиквички и кромидовите полумесеци.Посоляваме със сол и пипер.Поливаме с олиото и 500 мл.вода(пилешки бульон).Разпределяме топеното сирене и печем на 180С за 40-50 мин..

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...