четвъртък, 25 май 2017 г.

СУСАМОВИ СОЛЕТИ



продукти:около 40 бр.

1 1/2 ч.ч.сусамово брашно;
1/3 ч.ч.царевично(топово) брашно;
2 с.л.зехтин;
1 ч.л.черен сусам;
1/3 ч.л.сол;
1/2 ч.л.захар;
1 пак.суха мая;

топла вода;

белтък за намазване;
сол за поръсване;

Всички сухи съставки се объркват в удобен съд.
Добавяме зехтина и сипваме малко по малко топла вода,омесвайки меко,не лепящо тесто.
От топченца с големина на орех оформяме солетите като ние сме тези които определяме дебелината и дължината им.
Подреждаме в тава,покрита с хартия.Намазваме ги с белтък и поръсваме със сол.
Печем до приятно порозовяване на 160С.





БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...