четвъртък, 25 май 2017 г.

СУСАМОВИ СОЛЕТИ



продукти:около 40 бр.

1 1/2 ч.ч.сусамово брашно;
1/3 ч.ч.царевично(топово) брашно;
2 с.л.зехтин;
1 ч.л.черен сусам;
1/3 ч.л.сол;
1/2 ч.л.захар;
1 пак.суха мая;

топла вода;

белтък за намазване;
сол за поръсване;

Всички сухи съставки се объркват в удобен съд.
Добавяме зехтина и сипваме малко по малко топла вода,омесвайки меко,не лепящо тесто.
От топченца с големина на орех оформяме солетите като ние сме тези които определяме дебелината и дължината им.
Подреждаме в тава,покрита с хартия.Намазваме ги с белтък и поръсваме със сол.
Печем до приятно порозовяване на 160С.





"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...