петък, 10 юли 2015 г.

СЕЛСКИ ОМЛЕТ С ТИКВИЧКИ



продукти:

1-2 бр.тиквички;
2 стръка пресен лук;
50 гр.шунка(бекон);
3 бр.яйца;
2 с.л.нарязан копър;
сол;
черен пипер;
олио:

кашкавал;

Ситно нарязания лук и настърганите(изцедени)тиквички запържваме в малко мазнинка(олио).
Добавяме и ситно нарязаната шунка.
Яйцата разбиваме в купа заедно с подправките и заливаме тиквичките и месото.Когато отдолу се е получила запечатка обръщаме омлета с помощта на шпатула или чиния,за да се запече и от другата страна.
Поднасяме с настърган кашкавал.
Да ви е вкусно!


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...