петък, 10 юли 2015 г.

СЕЛСКИ ОМЛЕТ С ТИКВИЧКИ



продукти:

1-2 бр.тиквички;
2 стръка пресен лук;
50 гр.шунка(бекон);
3 бр.яйца;
2 с.л.нарязан копър;
сол;
черен пипер;
олио:

кашкавал;

Ситно нарязания лук и настърганите(изцедени)тиквички запържваме в малко мазнинка(олио).
Добавяме и ситно нарязаната шунка.
Яйцата разбиваме в купа заедно с подправките и заливаме тиквичките и месото.Когато отдолу се е получила запечатка обръщаме омлета с помощта на шпатула или чиния,за да се запече и от другата страна.
Поднасяме с настърган кашкавал.
Да ви е вкусно!


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...