събота, 12 декември 2015 г.

ДЕСЕРТ С КРУШИ И ОРЕХИ НА ТИГАН


продукти:(8-10 порции)

1 коф.кисело мляко;
2 бр.яйца;
5-6 бр.круши;
1 пак.бакпулвер;
1 ч.ч.орехови ядки(предварително запечени);
2 с.л.течна ванилия;
5-6 с.л.захар;
6 -7 с.л.брашно;
щипка сол;

4 с.л.меко краве масло;

пудра захар(кафява захар) за поръсване;

Погасяваме бакпулвера в киселото мляко.Разбивайки добавяме яйцата,солта,ядките и захарта.Сипваме ванилийката и лъжица по лъжица приобщаваме брашното.
Половината от маслото разстапяме на дъното загрят тиган.Изсипваме 1/4 от тестото и когато запичането се усети осезаемо разпределяме обелените половинки на 1/2 от крушите.Поръсваме с ароматните ядки и заливаме с другата 2/4 от тестото.С шпатулка наглеждаме десерта да не прегори и в точния момент с помоща на голяма чиния обръщаме и преплъзваме със суровата страна "палачинката".След около 4-5 мин.сервираме с поръска от желаната захар.
По същия начин оползотворяваме и останалото тесто......



Eто и десертът как изглежда без плодово участие.........


БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...